donderdag 15 mei 2014

Goedkope matrassen

Niet alle goedkope matrassen zijn per definitie slechte matrassen. Een goedkoop matras kan kwalitatief hoogwaardig zijn, maar belangrijk is, onder andere, om te kijken naar wat er IN het matras zit. Daarnaast zijn er nog een aantal andere aspecten die de prijs van een matras bepalen. Wij proberen deze punten hier allemaal te behandelen zodat u bij het kopen van goedkope matrassen weet waar u op letten moet.

Meer informatie over goedkope matrassen vindt u op MatrasFabriek.nl.

Materiaal

Kijk goed naar wat er in het matras zit. Als een matras-aanbieder adverteert met een traagschuim matras van 23 centimeter dik wil dit niet per se zeggen dat de kern van het matras 23 cm traagschuim is. Vaak is de kern opgebouwd uit een paar centimeter traagschuim en de rest is dan opvulling (goedkoop polyether of koudschuim). Let erop dat een goed traagschuim matras geen polyether bevat, want polyether heeft geen goede veerkracht. Kies voor een traagschuim matras met een 'onderschuim-laag' van koudschuim met een minimale HR van 50.

NB: Bijna geen enkel traagschuim matras heeft een volledige kern van alleen maar traagschuim. Er wordt dus, zoals hierboven al even genoemd werd, bijna nooit gebruik gemaakt van volkern traagschuim.

Dikte

Sommige matrassen zijn dunner dan de andere. Hoe minder grondstoffen hoe goedkoper het matras, daarom worden sommige matrassen dunner gemaakt om maar de goedkoopste te zijn. Dus let goed op hoe dik een matras is bij het vergelijken van goedkope matrassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten