woensdag 1 mei 2013

Soorten matrassen

Soorten matrassen

Er zijn veel verschillende soorten matrassen en mensen gaan vaak pas op zoek naar een nieuw matras als het oude matras niet meer bevalt. Op zo'n moment kom je er pas achter dat er zoveel verschillende soorten matrassen zijn, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom hebben we hier een opsomming van alle soorten matrassen gemaakt, zodat u een beeld krijgt van wat er allemaal voor matrassen verkrijgbaar zijn en wat de belangrijkste kenmerken van het materiaal zijn:
  • Polyether matrassen
  • Vering matrassen (onder te verdelen in pocketvering en binnenvering)
  • Koudschuim matrassen
  • Traagschuim matrassen (ook wel bekend als NASA matrassen)
  • Latex matrassen
  • Talalay Latex matrassen (topsegment binnen de matrassen)

Soorten matrassen: Polyether matrassen

Polyether matrassen zijn de meest goedkope matrassen die er zijn, en zijn vooral geschikt voor het gebruik als logeermatras, of voor gebruik als caravan matras, bootmatras en campermatras. Minder goed geschikt voor intensief gebruik en voor zwaardere personen.

Soorten matrassen: Veringsmatrassen

Veringsmatrassen zijn onder te verdelen in pocketvering matrassen en binnenvering matrassen. Bij beide soorten matrassen zijn de kern gemaakt van metalen veren. Belangrijkste voordeel van veringsmatrassen is dat de veren meer weerstand bieden naarmate de belasting erop groter wordt. Dit heeft ten gevolge dat uw gewicht goed ondersteunt wordt, of u nu erg zwaar bent of heel erg licht. Een ander voordeel van pocketvering matrassen is dat ze goed ventileren.

Soorten matrassen: Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Voordelen van deze koudschuim matrassen zijn ze relatief niet heel duur zijn, grote veerkracht hebben en erg duurzaam zijn.

Een andere naam voor koudschuim is High Resilience schuim (HR schuim) heeft een open celstructuur waardoor het goed ademt en veerkrachtig is. Hiernaast heeft het een goed vochtopnemend vermogen. Hoe hoger de HR-waarde hoe beter de ondersteuning van het lichaam.

Soorten matrassen: Traagschuim matrassen

Geen opmerkingen: